poniedziałek, 19 sierpnia 2013

DIP jogurtowy z musztardą i hummusem

Dipy są idealnym uzupełnieniem smaku przekąsek. Uwielbiam chrupać coś przy okazji oglądania telewizji. Wtedy też kawałki marchewki, ogórka, papryki itp. lądują na stół. I zawsze do tego jakiś dip.
Dziś pokażę jeden z moich ulubionych - jogurtowy z musztardą i hummusem.


Składniki:
2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego
pół łyżeczki musztardy sarepskiej
pół łyżeczki hummusu
kilka kropel octu balsamicznego
duża szczypta papryki słodkiej
szczypta suszonej bazylii
sól i pieprz do smaku


Wykonanie:

Wszystkie składniki mieszam ze sobą. Powstałą masę wkładam na 15minut do lodówki.
W tym czasie kroję w paski ulubione warzywa.

I gotowe! Można włączyć ulubiony film i rozkoszować się przekąską.













Mi smakuje...

                                                                                   Monika

2 komentarze: